Clear Filters
Shop by Price
Lokasi / Size Bengkung

Set Bersalin Danita

Saya tahu Puan bakal bersalin tak lama lagi. Dah mula buat preparation? Ker belum mula apa-apa lagi? Jangan pandang REMEH yer!

Berpantang Itu Penting!

  • Untuk MENGEMBALIKAN TENAGA selepas berhempas-pulas 'berjuang' untuk melahirkan baby tersayang
  • Untuk MEMULIHKAN luka dalaman dan luaran dek tekanan yang hebat semasa proses bersalin
  • Untuk MENJAGA KESIHATAN FIZIKAL, EMOSI & MENTAL ibu selepas bersalin supaya boleh focus menjaga baby pula, juga untuk kesihatan jangka masa panjang
  • Untuk MENJARAKKAN KEHAMILAN yang seterusnya

Ramai ibu-ibu muda zaman sekarang ambil mudah persediaan BERPANTANG ni. Tak kisahkah bersalin normal ataupun ceaser, WAJIB BERPANTANG!

Disebabkan ibu-ibu 'CULAS' ketika BERPANTANG, kes-kes seperti kat bawah ni sering berlaku:

  • BENTAN. Maksudnya sakit semula setelah hampir sembuh selepas bersalin. Bentan ni bukan jer sakit ketika Puan BERPANTANG, tapi boleh sebabkan kesan jangka panjang! BAHAYA NI!
  • MEROYAN pula sejenis kemurungan atau tekanan perasaan yang dialami segelintir ibu-ibu dalam pantang, sampaikan TAKNAK JAGA atau CEDERAKAN baby dan diri sendiri! LAGI BAHAYA!
  • LETIH yang teramat sangat sampaikan nak menyusu baby pun TAK LARAT! KESIAN BABY!
  • TUMPAH DARAH. Berlaku disebabkan rahim yang TIDAK MENGECUT atau URI TERTINGGAL dalam rahim. Tumpah darah boleh sebabkan MAUT!
  • KESIHATAN DALAMAN terjejas bila dah semakin berusia dan dah banyak kali bersalin. Badan mula rasa bisa-bisa, sakit-sakit, lemah kawalan kencing dan seterusnya ibu-ibu jadi dingin dan lemah tenaga batin. TAK KESIAN KAT SUAMI KE?

Set Bersalin Danita dirumus khas dari 100% bahan alami yang amat sesuai untuk para ibu yang menjalani proses berpantang mengikut amalamn turun-temurun nenek moyang kita. Amalan ini terbukti dapat mempercepatkan proses ibu berpantang pulih dan kembali sihat serta cantik persis anak dara kembali. Set ini juga sesuai digunakan samada bersalin secara normal ataupun Ceaserean

Show:
Sort By:
Memudahkan mommy untuk keluar masuk tandas. , #SlumberLilit jer sebab boleh bukak Zip pada bengkung. Nak ke toilet 20 kali sehari pon no hal  Jimat masa nak pakai dan tanggal Dilapik dengan kain cotton supaya selesa dan tak cepat..
RM70.00
Boreh Panas boleh digunakan sebagai param, pilis, atau lulur. Nak guna sebagai pilis atau param, cuma campurkan Boreh Panas dengan sedikit air. Puan boleh sapukan pada dahi (pilis) untuk menghilangkan pening kepala atau rasa nak pitam, juga pada b..
RM25.00
Bunjut Mandian Herba (merngandungi 3 bunjut)  Kebaikan :- - Menyegarkan kembali badan terutama kepada yang lepas bersalin - Mengatasi masalah kebas2 dengan melancarkan peredaran darah, membuang angin - Mengurangkan sengal tulang akiba..
RM50.00
Banyak khasiat yang boleh didapati daripada Jus Sengat Dara Antara khasiatnya adalah : Menstabilkan hormon Mempercepatkan luka bersalin dan luka pembedahan sembuh Mengecutkan peranakan Memantapkan dalaman wanita Penggalak susu ibu Melancarka..
RM41.90
Minyak serai wangi Sesuai untuk berurut selepas bersalin Tak panas, seisi boleh pakai , baby pun boleh pakai ..
RM35.00
Sabun Aura Terapi  Dihasilkan untuk menyegarkan tubuh badan, menghilangkan bau badan, dan menghilangkan rasa lenguh, sakit-sakit urat, sengal tulang dan sakit dalam badan.  Senang sangat guna sabun ni..macam sabun biasa je..nak jimat,..
RM35.00
Set Bersalin Danita dirumus khas dari 100% bahan alami yang amat sesuai untuk para ibu yang menjalani proses berpantang mengikut amalamn turun-temurun nenek moyang kita. Amalan ini terbukti dapat mempercepatkan proses ibu berpantang pulih dan kembali..
RM300.00
Tungku bukan sebarang tungku. Tungku Besi dan Sarung Tungku Herba dalam Set Bersalin Danita ni memang 'special'. Tungku diperbuat daripada besi tulen, berat kira-kira 2kg, dengan ‘design’ yang mudah dipegang Sarung Tungku Herba dibuat dari ka..
RM85.00
Pilihan bagi yang tidak gemar menggunakan tungku besi. Ringan dan mudah digunakan :) Cuma kukuskan tungku herba dalam periuk kukus 10 hingga 15 minit.    ..
RM45.00
Losyen pelangsing badan yang mengandungi pati rumpai laut Phyllacantha Fibrosa yang diimport khas dari Eropah. Ia dirumus khusus dengan bahan-bahan terpilih untuk merangsang lipolisis iaitu proses pemecahan sel-sel lemak dan selulit. Sesuai digunakan..
RM80.00